Over Minicards

 
Rick en Arnold 6.jpg

Een hotel of accommodatie is dé plek waar toeristen en reizigers als eerste op zoek gaan naar wat er in hun omgeving te doen is. Hoe kun je gasten daar snel, simpel en effectief de juiste informatie geven over attracties, restaurants en the places to be? Het antwoord op die vraag is Minicards. Een concept dat Rick Blom en Arnold Gruppen in 2000 bedachten om te voorzien in een groeiende behoefte van hotelgasten aan actuele, georganiseerde en handzame informatie.

Een meetbaar advertentiekanaal
Waar is het museum voor moderne kunst? Waar vind ik een goed restaurant? Wat is de leukste winkelstraat? Al die vragen van toeristen worden nu in honderden accomodaties in Amsterdam beantwoord met een verwijzing naar een Minicards-display. Daarin hangen kleine, compacte kaartjes ter grootte van creditcards. Eenvoudig om mee te nemen in je broekzak en in te leveren in ruil voor een kleine korting of give-away. Dat laatste is leuk voor de toerist én handig voor de adverteerder, want hiermee zijn Minicards een meetbaar advertentiemedium.

8000 hotelpartners
Inmiddels worden Minicards wereldwijd in meer dan 20 steden gebruikt en maken adverteerders in onder meer Melbourne, Barcelona, Stockholm en New York City gebruik van dit advertentiekanaal. Zo’n 8000 hotelpartners werken over de hele wereld samen met Minicards, waarvan ongeveer 2000 in Nederland.

Amsterdam Visitor Marketing
Minicards heeft inmiddels een uitgebreid portfolio op het gebied van toerisme marketing. Naast Minicards zijn de stadsplattegronden, digital signage schermen, mobiele webapplicaties en keycardhouders van Amsterdam Visitor Marketing geliefd bij adverteerders in de toeristensector. Hoteliers kunnen op hun beurt gasten extra service bieden met onze producten.

Ook ontwikkelen we webapplicaties waarmee de hotelgast met zijn eigen telefoon tickets kan kopen voor attracties, musea en tours. Zo biedt Minicards Amsterdam onze klanten veel mogelijkheden om grote groepen toeristen te bereiken.